Mensendieck Middenwaard

SlaaptherapieOefentherapie bij slaapproblemen


Volgens recente cijfers worstelen 1,5 miljoen Nederlanders elke avond om in slaap te komen. Ze liggen te piekeren, te malen en te woelen of liggen tevergeefs te wachten op de slaap die maar niet komt. Een derde van Nederland slaapt weleens slecht.


Wij bieden naast de algemene oefentherapie ook slaaptherapie.


Er zijn verschillende soorten slaapproblemen namelijk:

Inslaapproblemen: als het inslapen langer dan 3/4 uur duurt, gedurende een periode van ongeveer een maand

Doorslaapproblemen:   Wanneer u moeiteloos inslaapt, maar meerdere malen op een nacht wakker wordt en pas na 3/4 uur of langer weer inslaapt.

Te vroeg wakker worden: meerdere dagen per week uren voor de wekker wakker worden en maar moeilijk weer in slaap kunnen komen.Een goed bioritme is belangrijk om overdag normaal te kunnen functioneren en ’s nachts lekker te kunnen slapen. Het is belangrijk om na te gaan welke onderdelen in jouw dag van 24 uur slaapproblemen in stand houden.


Een slaapstoornis is dus niet alleen een nachtelijk probleem. Het verband met jouw dagelijks functioneren mag je niet uit het oog verliezen. Goed inzicht verkrijgen in de aard en de ernst van de stoornis is noodzakelijk om zelf grip te krijgen op het slaapprobleem en er verbetering in te kunnen gaan brengen.


De oefentherapeut kan met u in kaart brengen hoe persoonlijke zorgen, verkeerde slaapgewoonten en/of lichamelijke klachten de slaapklachten versterken. Zodra je weet waar de knelpunten van het slecht slapen zitten kun je samen met de slaaptherapeut aan de slag en weer lekker ‘’leren’’ slapen!


Vergoeding


Slaaptherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Check uw polis voor de hoogte van de vergoeding.


Wilt u meer informatie over de slaaptherapie, neem dan contact met ons op.